четвер, 6 вересня 2018 р.

Посібник із цифрового громадянства та безпеки під час роботи в Інтернеті





Навчально-методичний посібник «Обачність. Пильність. Захист. Ввічливість. Сміливість», який пропонується увазі користувачів в Електронній бібліотеці Інституту модернізації змісту освіти, розроблений Google у співпраці з Альянсом із захисту користувачів в Інтернеті. Він отримав гриф Міністерства освіти і науки України та відзначений відповідним грифом Міжнародної спілки з використання технологій у сфері освіти.
Цей ресурс стане надійним помічником учителю для підготовки учнів закладів загальної середньої освіти  під час роботи в Інтернеті на рівні Стандартів ISTE. Посібник містить матеріали та методики, необхідні для викладання основ безпеки у всесвітній мережі. До послуг вчителя – плани уроків, тематика яких  розроблена з використанням ключових принципів мережевого етикету й безпеки.
Автори ресурсу зосередили увагу користувачів на п‘яти засадничих темах:
  • §  Діліться з обачністю (обачність в Інтернеті);
  • §  Не піддавайтеся обману (пильність в Інтернеті);
  • §  Бережіть свої таємниці (захист в Інтернеті);
  • §  Круто бути доброзичливим ! (доброзичливість в Інтернеті);
  • §  Сумніваєтеся? Спитайте! (сміливість в Інтернеті).

Посібник вже розповсюджується серед учителів першого класу  і  до початку 2018/2019 навчального року його мають отримати 22 тисячі педагогів України.
Не менш важливою є успішна й продуктивна співпраця Coogle з Міністерством освіти і науки України в напрямку підготовки вчительства в рамках програми «Нова українська школа». У цьому році вже проведено 7 офлайн-тренінгів у форматі Літня школа. Їх відвідали 600 вчителів. Півтори тисячі освітян стали учасниками онлайн-тренінгів. У підсумку кожен потренований вчитель склав тест і захистив свій рівень безпечного користування Інтернетом та цифрової грамотності. Ця копітка й дуже потрібна робота триватиме й надалі. До кінця 2018-го до неї планується залучити ще біля 4 тисяч учителів.



Немає коментарів:

Дописати коментар