неділя, 14 квітня 2019 р.

Лауреати цьогорічної Премії Тьюрінга

Премія Тьюрінга, яка отримала назву на честь британського вченого Алана Тьюрінга, була заснована у 1966 році та вважається найпрестижнішою у сфері інформаційних технологій, своєрідною "ІТ Нобелівською премією". 
Цьогоріч Міжнародна Асоціація обчислювальної техніки присудила цю премію трьом вченим, "хрещеним батькам" штучного інтелекту - Йошуа Бенжіо, Джеффрі Хінтону и Янну ЛеКуну.
 

Методи, розроблені ними у різні роки дозволили зробити прорив у таких задачах, як комп'ютерний зір та розпізнавання мовлення. 
У 2012 році група вчених під керівництвом Хінтона представила на конкурсі з розпізнавання зображень тест штучного інтелекту ImageNet на основі нейромереж, який продемонстрував 85% правильних відповідей!

Кожен з нас сьогодні взаємодіє з алгоритмами розробленими Бенжіо, Хінтоном и ЛеКуном

Це системи розпізнавання облич при розблокуванні телефону, письмове спілкування, що пропонує варіанти введення тексту, самокеровані автомобілі, автоматизована медична допомога тощо. 
Вчені продовжують свою дослідницьку діяльність у сфері штучного інтелекту: Хінтон - у компаніі Google, Бенжіо - професор Монреальського університету та засновник компанії Element AI, Янн ЛеКун — головний спеціаліст зі штучного інтелекту компанії Facebook.

Немає коментарів:

Дописати коментар